2.04.2017

Film in de Kemphaan: Gluckauf

Gasterij De Kemphaan wordt op vrijdag 10 februari omgetoverd tot een gezellige bioscoop met de vertoning op groot scherm van de speelfilm 'Gluckauf', een Vlaams Limburgs misdaaddrama over de verstikkende relatie tussen een vader en zijn rebelse zoon, die ontdekt dat zijn pa geld schuldig is aan de onderwereld.

Lei, een dolende vijftiger uit Zuid-Limburg die onder aan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

Met dit geheel in het Limburgs dialect gesproken misdaaddrama maakt Remy van Heugten zijn regiedebuut. De film is gebaseerd op persoonlijke ervaringen tijdens zijn jeugd in Zuid-Limburg. Een streek waar de sociaal-economische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film start om 20.30 uur. Entree is gratis.

Geen opmerkingen: